Friemelvisjes

Friemelen.

Als verpleegkundige in de thuiszorg, kennen we de grijpreflexen van de groep dementerende personen, maar al te goed. Vaak zie je hen aan hun kleren of lakens friemelen, of zitten ze met gebalde vuisten alsof ze iets krampachtigs vasthouden.

Nu had ik reeds eerder het idee, om eens iets te haken, dat ze konden vasthouden, konden strelen, waaraan ze kunnen friemelen, en eens goed kunnen in knijpen. Het idee was er dus al langere tijd, maar tot uitvoering kwamen we niet.

Nu kreeg ik gisteren de vraag van een collega, of ik nog haakte, en ja zeker, dat doen we nog steeds. De vraag of ik iets kon haken in de trant van de inktvisjes die haar zoontje kreeg bij de geboorte. Iets voor een patiënt van haar om aan te friemelen. Tijdens de telefoon gingen mijn ideeën al groeien en toen ik van de ronde thuis kwam, viel me het project in dat er wel was maar alleen nog vorm moest krijgen.

Zodoende is ons eerste friemelvisje gisteren geboren, dit friemelvisje schenken we met veel liefde aan de vraagsteller/collega, die het op haar beurt mag afgeven aan de patiënt. 

Deze friemelvisjes kunnen hun dienst bewijzen, van baby/peuter tot ... ze kunnen rust brengen bij ieder die graag friemelt.   

Hopelijk brengt ons friemelvisje een beetje rust, en kan er veel gefriemeld en gestreeld worden. 

 

KIJK voor de friemelvisjes op onze vernieuwde webshop https://criatief.be/home/home/product/friemelvisjes/